Visie

Het belangrijkste in mijn visie is veiligheid en geborgenheid. Uw kindje dient zich bij mij veilig te voelen, omdat het vanuit die veiligheid kan ontdekken en ontwikkelen. Is die veiligheid er niet, dan zal uw kindje zich ook niet durven openstellen voor nieuwe ervaringen. Daarnaast vind ik veiligheid in de omgeving erg belangrijk. De omgeving is er zo op ingericht dat uw kindje zich veilig door de ruimte kan begeven.

Uw kindje zal bij mij verschillende activiteiten aangeboden krijgen wat samenhangt met een thema. Deze activiteiten zijn erop gericht om uw kindje uit te dagen en verder te laten ontwikkelen. Deze manier van spelend leren zal elke dag onderdeel vormen van de planning, maar er is ook voldoende ruimte om gewoon lekker te spelen en genieten.

Ik ben christen en ga regelmatig naar de kerk. In mijn werk als gastouder zal mijn christelijke identiteit wel zichtbaar zijn, maar niet op de voorgrond staan. Iedereen is bij mij welkom. Er zal af en toe een activiteit aangeboden worden waarbij het christelijk geloof een rol speelt, denk aan een verhaaltje lezen dat uit de Bijbel komt. Ook bid ik met de kinderen voor het eten. Ik hecht veel waarde aan de boodschap: heb de ander lief als jezelf. Deze boodschap geef ik de kinderen graag mee in hun eigen omgang met andere kindjes, op een manier die voor hen begrijpelijk is. 

Daarnaast vind ik het belangrijk dat elk kind gezonde voeding binnen krijgt. Daarom krijgt uw kindje bij mij op de opvang zowel fruit als groenten aangeboden op vaste momenten. Ook zal de eerste boterham van uw kindje belegd worden met kaas, pindakaas of vleeswaren. Natuurlijk is er af en toe ruimte voor een lekkernij, maar dit zal geen vast onderdeel zijn van de dagelijkse voeding op de opvang.